Monday, March 30, 2009

Perjalanan dari JB ke Terengganu

Dapat tempahan dari office mate hubby utk 20 pc medium cupcakes . Tini Dia dah selalu nampak aku dok tayang kek ni kat blog, so ni 1st time dia nk try. Dengan berbesar hati, aku nak habaq yang cupcakes aku ni akan ditransitkan dari Johor Bahru ke Trengganu malam ni dengan bas express...hehe...dasyat kek aku ni merantau jauh buat kali pertamanya.
Macam tak percaya si TINI ni sanggup nak melayan cupcakes ni dengan hati2 semasa perjalanan yg agak lama nanti. Seronok la si cupkek ni dapat bermanja sokmo di pangkuan TINI dan kakaknya Lynna selama lebih kurang 8 jam gitu. Jangan cair meleleh dek kehangantan di riba anak2 dara ni dah ler .... hehehe



Ini lah dia si TINI...comey sokmo


Yang ni pulak sample cupkek mini, medium and Large yang di minta oleh Pn Ros dari RHB Pelangi




TESTIMONI DARI TINI
Dapat sms pada 2 April "Lupa nk habaq..cc 2 sampai tganu dgn selamatnya semlm..hehe..tak letak dlm bekas lain pn, masuk dlm beg dgn bks2 dia mcm 2 je wat naik ats bas...pandai kek2 tu behave..hehe..sdp..! Tynie"

Sunday, March 29, 2009

Give chance to explain

video

Aku nak share video ni, satu kisah kemalangan dalam kapal terbang..
Pengajaran dalam kejadian tersebut atau lebih glamour jika disebut "Moral of the story is don't judge to quickly...let the explanation defence while it can"




Saturday, March 28, 2009

Beautiful Lesson


LIFE IS SHORT
BREAK THE RULES
FORGIVE QUICKLY
KISS PASSIONATELY
LOVE TRULY
LAUGH CONSTANTLY
AND NEVER STOP SMILING
NO MATTER HOW STRANGE LIFE IS
LIVE IS NOT ALWAYS THE PARTY WE EXPECTED TO BE
BUT AS LONG AS WE ARE HERE
WE SHOULD SMILE AND BE GRATEFUL

The girl in the picture is Katie Kirkpatrick, she is 21 . Next to her, her fiancé, Nick, 23.
The picture was taken shortly before their wedding ceremony, held on January 11, 2005 in the US. Katie has terminal cancer and spend hours a day receiving medication.
In the picture, Nick is waiting for her on one of the many sessions of quimo to end.
In spite of all the pain, organ failures, and morphine shots, Katie is going along with her wedding and took care of every detail. The dress had to be adjusted a few times due to her constant weight loss
An unusual accessory at the party was the oxygen tube that ketie used throughout the ceremony and reception as well. The other couple in the picture are Nick's parents. Excited to see her son marrying his high school sweetheart.

Katie, in her wheelchair with the oxygen tube , listening a song from her husband and friends

At the reception, katie had to take a few rests.The pain do not let her to be standing up for long periods
Katie died five days after her wedding day. Watching a women so ill and weak getting married and with a smile on her face makes us think..... Happiness is reachable, no matter how long it last. We should stop making our lives complicated.



Friday, March 27, 2009

Mini Cupcakes Order

Mini cupcakes ni ditempah oleh Pn Wan dari RHB Pelangi sebanyak 200pc.
Dia berkenan order yang aku buat untuk rakan sekerjanya Pn Rose bulan lepas.
Buat mini cupcakes ni memang leceh sikit berbanding dengan cupcake yang biasa tu.
Semoga Pn Wan ni berpuas hati dengan hasil tanganku ni.
Terima kasih daun keladi.



CHOC MOIST CAKE


Bulan ni biz part-time aku quite slow...mmm....kira bil letrik bulan ni tak tinggi sangat la
Dah lama takde org order kek Choc Moist ni...
mengikut rekod aku, last order aku buat kek ni dr Haslin Etiqa pada 6hb Feb tahun ni.
Kek ni ditempah oleh ofismate aku eita.
Thanks eita.


Thursday, March 26, 2009

Extreme Stunt - Made in India

video

Korang mesti kena tengok video klip ni.
Kaum India ni buat stunt giler kat budak kecik yg disuruh bermain dengan ular tedung tu.
Bak kata Sarimah diari AF tu...MENGERIKANN...
Walaupun ular tu telah dinyahkan bisanya dan mungkin dirongakkan taringnya...
namun tetap KERJA GILER ...





Wednesday, March 25, 2009

KFC punya hal pulak

Semalam tengok kt page sisLIN ada en3 pasal makan kfc, terus mcm mengidam pulak…hehe…aku dah set dlm benak fikiran aku, no matter what…aku nak makan kfc dgn dessert tu jugak…nak jugak nak jugak…

Time lunch hari ni, aku dok rayu2 kat mybest Gilfren, Weena, utk teman aku makan kfc tu..huhu…So, kitaorg trus ke je KFC, tp sambil kaki melangkah tu, kepala otak aku dah terbayangkan choc kek dgn eskrim tu..ngeee….makin tembam la aku bila selera tk dpt di tahan2 lagi nih…Korang mesti ingat aku ni tak gemok, aka selim..ahaks….terperasanlah pulak…hehe…dlm gambo tu mmg la tak kelihatan segala ‘babat” dan “spare tyre” aku tuh….pandai2 la aku sorok hehehe…bak kata hb aku, “sayang tembam ke, gemok ke, abang tetap sayang dan cinta aku seadanya…..laki mana tak sayang binikan…heee

Ok, berbalik pada citer kfc tu, bila kat kaunter tu aku pun tercarik2 menu yg sisLIN makan dgn deqnaz semlm…satu persatu aku dok membaca…tak jumpa2 bendalah tu…isshhh..nk tak nak terpaksalah aku Tanya dgn sempoinya kat cashier tu. Dik..dik, set x-meal yg ada chicken wing tu takde lagi ke?

Set x-meal ni je yang ada kak, sambil menunjukkan menu yg tertera kat counter tu...ishh..camana sisLIN dpt order yg lain ek?

Untuk tak mengkempunankan diri, kita org pun order la utk makan tengahari.

Set lunch kitaorang untuk harini....cuba korang teka aku makan yang mana?

Jangan marah noo....this 2 items are mine !!!!...ngeeeeeee

Musim2 ujan dgn cuaca sejuk dan mendung telah merenggut rakus DIET yang aku pertahankan ala2 taik ayam...hikhik tiba2 teringat kat kwn blog aku KZ

OHH Tragis sungguh...Chezy Wedges ni mmg super excellent.... mmg ber'hantu' makan benda ni

habis di jilat sos cheese tu sampai licin tau....ngeee



Sunday, March 22, 2009

ASAPAN DARI DAPURKU

** ASAPAN DARI DAPUR ANA **




Favorite dish keluarga ku - ** Sotong Masak INK **

Lauk ni tak tau la betul tak namanya sotong masak ink, sebab tu yang mak mertua aku bitau. Aku belajar masak ni pun dgn dia, takde resepi2 tulis, cuma campak2 jerk.
Korang tau nape dia panggil masak ink? Sebab masak sotong n guna ink {yg rupa kantong kaler itam} kat dlm badan sotong tu.
Dulu masa mula2 kawin, hb ada mintak aku masakkan lauk ni utk dia, so aku pun yg tak penah masak lauk ni dengan confident jer buat taruk kicap..mana lah aku tau yg kantong itam tu lah org buat masak...bodo btul time tu aku rasa tau...hehe
Sekarang tidak lagi..aku dah master dah..

** Sayur dari keluarga kobis **
Sayur ni tak tau diaorg panggil ape, tapi dari kobis panjang punya specis. Kobis panjang ada yg putih kekuningan dan yang aku masak ni kehijauan kelernya. Masak goreng campur dengan sayur jagung muda.

** Tempeh goreng **
Yang ni pulak makanan feberet aku, tempeh...kalau sebut tempeh mesti korang dah tau aku ni mesti jawa. A'ah memang aku anak jawa..tekak org jawa...
Tempeh ni masak goreng dgn kacang gajus lagi tau....goreng dengan bawang besar, bawang putih dan daun kari....sekali goreng 4-5 keping, aku bleh buat makan bfast and lunch.

Satu lagi lauk hari ni ialah **Telor Dadar** bersama mayang bawang dan lada. Time ni dah tak sempat nak snap pic pulak.

Lastly, aku buat kek marble trio ahmatgebu, utk dibuat makan petang.

Tu je la hasil asapan dari dapur aku ari untuk hari ni.



Friday, March 20, 2009

Penangan si Kek Cawan



video
* warning : don't let your kids do this at home *

Video ni kisah budak yg terover excited nak makan cupcake yg ditempah oleh papa dan mamanya. Saksikanlah, dia makan tak nak guna sudu pun. Part cemas tu bila krim kek dah menutup lubang hidung hingga susah nak bernafas...isk isk isk...korang jangan buat camni kat anak2 korang tau..dangerous tu.



Tuesday, March 17, 2009

~ GUEST BOOK ANA ~

FEEL FREE TO SIGN MY GUEST BOOK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...