Wednesday, May 6, 2009

1st Dining Out in May

Penah dengar iklan kat radio tak? "The Chicken Rice Shop...bukan sekadar nasi ayammmmm"....

Malam ni HB belanja makan, katanya sempena Hari Ibu...kira celebrate in advance.... Memandangkan every weekend memang kitaorg tak kemana2 sbb anak2 tusyen, so weekdays je la masa yang ada.

Lepas balik kerja, terus amik anak2 ke Jusco Tebrau City, tak bleh nak tunggu malam keluar, sbb takut jalan jammed. Lagipun anak2 ada homework nk dibuat dan diaorg kenalah tidor awal sebab esok harinya sekolah.


Ni lah dia entrance "The Chicken Rice Shop"


Keletah si bongsu yang dah teringin sangat nak bermisai tu
Masuk jawi pun blum lagi...hehe

Contestant of Mr Misai
Yang mana satu pilihan kalbu? pilih la pilih la


OUR SET DINNER FOR 4 PERSONS @ RM41.90
Include of I Jug of ice-lemon tea, 4 rice, roasted chicken, grilled butter chicken
beansprout, kerabu mangga and pai tee


Ni lah grilled butter chicken...not bad rasa dia
sungguh lemak berkrim...disukai ramai..
tp tak bleh makan selalu wooo...kolesterol tinggi


Roasted Chicken for the Chicken Rice
(yg ni aku tak sentuh pun)

Korang tengok la sayur togeh ni...tak menarik langsung kan?
dah la tu, rasa dia mentah abis,
rasa mcm aku nk pi tumis balik kat kitchen diaorg tu
pastu ekor togeh tu tak cabut abis...menci tauuu.... yg ni tak rekemen langsung

PAI TEE ..ala2 popiah lopong...hehe
1st time makan mendalah ni ...not bad rasanya
cuma time nk makan ni kena pandai lah nk menggayakannya,
samada korang ngap sekaligus (adalah kurang sopan dikhalayak ramai)
atau geget sikit2, yg ni for sure isikandungnya akan terburai..hehe


The best dishes award goes to...............KERABU MANGGA!!
Yang ni mmg best..aku balun sorang je ni..hahaha
rasanya kalau aku nk makan kerabu, dtg sini pun ok

Lepas makan, then agenda jalan2 cuci mata...salah satu agenda malam ni aku nak carik sepasang kasut. Tp oleh kerana perut pun dah kenyang, mula lah kaki dok malas nk melangkah...lagipun kami kesuntukan masa...anak2 blum buat homework lagi tu...lagipun kalau nk mencari kasut ni aku suka masuk byk kedai..try punya try...keluar masuk kedai je dah makan berejam..baik tak payah...kesian kat diaorg sumer tu.

Then we decide to go home empty handed BUT with full stomach..
better than nothing right? Ok la tuhhh

Tengah dok perati, graphic PSP3 kat tv plasma
begitu tekun dak2 laki ni kalau tgk game ek?

Tengoklah anak bujang aku yg baru 15tahun tu
lebih menonjang dari ayah dia

HEROES OF MY LIFE

post signature

8 comments:

  1. dalam banyak2 menu tu saya beri 10 * kat kerabu mangga tu. Isk... meleleh air liur tengok.

    ReplyDelete
  2. >> ToKNAbe: Memang sedap kerabu tu..tok pun suka kerabu gak? Mcm tekak org pempuan jek..hehe

    ReplyDelete
  3. Uhm...memang sedap, harga diapun sedap gak, slalu gak singgah ctu!

    ReplyDelete
  4. hahahhaha tersenget2 ha misai tu......

    sedapnyer kerabu mangga

    ReplyDelete
  5. >> BroMIE : Kalau makan sesekali ok la...makan selalu botak kocek...hehe

    ReplyDelete
  6. >> CikLINN : misai under-aged tu mmg camtu..hahaha

    Kerabu mangga tu mmg sedap, masih terasa2 kat tekak lagi nih..huhu

    ReplyDelete
  7. ana... murahnya set makan utk 4 orang cumam banyak tu je... kalau murah camtu bolehlah makan hari2 :p

    ReplyDelete
  8. >> Umie- tak jugak murah...kalau makan hari2 bleh bankrup i tau..hehe

    ReplyDelete

Hati berkata-kata... tapi tak mampu bersuara tanpa jari-jemari...Terima kasih pada keluhuran hati dan keikhlasan jari-jemari.....sayang dari LadyAna

~ GUEST BOOK ANA ~

FEEL FREE TO SIGN MY GUEST BOOK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...