Wednesday, December 31, 2008

Jusco Bukit Indah

Malam ni kitaorg terjah ke Jusco Bukit Indah yg dikabarkan Jusco terbesar di Johor. Dalam pukul 8.30 mlm kita org sampai. Mmg besor jusco ni.

Bila passby nk masuk entrance ada fountain area kat situ, tgk lah siap mandi sakan budak2 tu. Mak bapak diaorg layann je kerenah anak diaorg. Org gi Jusco nak pi shopping ni diaorg pi mandi mcm berkelah pulak. Aku tak pasti samada pihak Jusco mmg buat tempat tu untuk budak2 mandi.

Masa kita dok jalan-jalan kat dlm tu, rupanya masih byk lagi kedai yg kosong. Byk brand2 yg biasa2 kita nampak tkde kat Jusco ni, mcm Esprit, Elle, MNG, Calvin Klein, Nike, Adidas dll yg mcm ada kat major shopping complex. Tp yg tak nampak ketara, kedai yg kosong diorg pi letak graphic2 yg cantik2, so bila korang jejalan tk perasan byk kedai tk bertokeh lagi. Cuma satu kedai je yg aku masuk "Lovely Lace", sebab kt JB cuma ada dua je termasuk yg kat Jusco Tmn University. Aku suka dgn potpouri oil dia tu, Teddy's Dream. Meh layan pics yg aku snap ni.







ni la graphic yg cantik2 utk cover kedai2 yg kosong tu.



Lastly, bila kaki dh letih nak melangkah, maklumlah kawasan besar, byk cabang escalator tp kedai jarak jarak..so perut mula la meragam..kriok kriok..cip cip cip cip..mcm ada anak ayam dlm perut. Nak makan pizza - penuh, KFC - penuh, Kenny Rogers - tak berkenan..so last-last kita bedal Mr BiG apple Donuts (sedap mcm JCO donuts tu) dgn auntie anne's pretzels jer..sebab kita org nak makan kt tempat lain.Itu je la kisah kami di Jusco Bukit Indah...yg tak berapa nak Indah...



3 comments:

  1. uishh...dah besar2x anak akak ye..
    1 happy family..!!
    Selamat tahun baru buat akak dan keluarga..
    smoga tahun baru ni lebih bermakna buat akak dan family..

    ReplyDelete
  2. thx mun, moga mun berbahagia disamping keluarga dan lebih berjaya dlm hidup.

    ReplyDelete
  3. yup...from the looks of the crowd (via news from frenz who visited the place) i have to wait another month to be able to go here...aiyah..

    ReplyDelete

Hati berkata-kata... tapi tak mampu bersuara tanpa jari-jemari...Terima kasih pada keluhuran hati dan keikhlasan jari-jemari.....sayang dari LadyAna

~ GUEST BOOK ANA ~

FEEL FREE TO SIGN MY GUEST BOOK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...