Friday, April 24, 2009

Adat Usia Meningkat

Bulan ni aku dilanda sakit kepala yg berterusan hingga membawak 3 minggu, 2 kali jumpa doktor, 2 kali MC. Makan ubat dah berdose2, sampai takut terover dose pulak. Abis stock seminggu, pi lagi check, sampailah ke minggu yang 3, bila pegi jumpa dr...dia suggest aku pi check mata...mungkin penglihatan aku sudah memerlukan bantuan.

Aku memang dah perasan bila nak membaca dan time guna pc, pandangan dah kabur...tapi aku buat derk jer...malas la nk pi buat spek. Bila pi check kat kedai cermin mata tu, dak tu tanya "kak dah umur bape?", aku cakap "tak muda lagi dah, 38 thn"...then dia kata.."ooo patutlah...usia2 camtu mmg dah ada potensi mengalami masalah penglihatan" katanya..."Adatlah kalau usia meningkat kak, mesti rabun punya" hehe...Nak mengingatkan aku la tuh!!!

Then dia pun dok pi skodeng tahap kerabunan mata aku guna teropong ajaib kat kedai2 cermin mata sume ada mende tu. Part check mata selesai, pastu part nak pilih bingkai..bila tengok kat display tu ada beratus...tak tau nak pilih yg mana, sbb rupe sume lebih kurang jerk. Ada yg petak, bulat, kilat, plastik dll..yang membezakan cumalah harga...kalau korang pilih yg cantik sikit, opkos (of course) harganya pun cantik, ye tak? Pilih punya pilih, dekat 10 frame aku dok torai (try) punyalah sabar dak tu dok melayan kerenah aku....last2 keler matte maroon ni yg jadik pilihan mata ku yang dah jadik rabun junior.

Ada cam guper (rupa) cikgu bedah tak?
Promote sikit kedai cermin mata aku "FOCUS POINT"
post signature

5 comments:

  1. haha!! MaMa pula Rabun Ayam.. bila Malam jer silau semacam.. ada SPEK tapi tah aaa... x suka laaa.. hihik!!

    ReplyDelete
  2. rupa kak bedah x de...tp rupa kak rose dlm upin&ipin tu ader!....huhu...jgn mare!

    ReplyDelete
  3. sakit kepala ni kekadang ada berkait juga dgn mata. harap lepas pakai cermin mata ni, sakit kepala tu tak datang lagi.

    ReplyDelete
  4. semoga cepat sembuh...

    kedai cermin mata tu kat HP ker.. he he

    ReplyDelete
  5. kesian...
    apa pun...
    semoga lekas sembuh!

    ReplyDelete

Hati berkata-kata... tapi tak mampu bersuara tanpa jari-jemari...Terima kasih pada keluhuran hati dan keikhlasan jari-jemari.....sayang dari LadyAna

~ GUEST BOOK ANA ~

FEEL FREE TO SIGN MY GUEST BOOK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...