Sunday, April 26, 2009

Tugasan biasa atau luar biasa??

Tugasan biasa hari minggu..masak untuk keluarga...hari2 biasa mmg aku jarang masak...main beli jerk..sbb tak sempat dan kepenatan, lebih2 lagi bila ada tempahan2 kek atau kuih. Tapi kalau ada kerajinan dan mood nak masak, aku masaklah, tp lambatla sikit makan malam tu nnt.

Bukan senang nak jadi surirumah yang bukan sepenuh masa ni. Siang hari busy di pejabat, malam hari busy di rumah pulak. Korang sumer kena respect dengan orang2 cam aku ni...muhaha, sbb bukan keje senang wei nak menghadapi cabaran camni. Kira layak lah diberi gelaran superwoman utk kami wanita yg bekerja dan juga surirumah tanpa bantuan org gaji.

Jom layan apa aku masak ari ni...
walaupun masakan bukan cara tukang masak tersohor..

Sotong masak ink atau Sotong masak Itam
Sayur kacang masak goreng
Tempeh goreng kunyit

Hari ni telebih rajin pulak, aku cuba resepi kuih bakar pandan, kuih feberet anak2 aku...
first time buat kuih ni, aku mmg tak bape suka buat kuih2 melayu, so agak ngeri jugak lah
tp alhamdulillah...menjadik jugak...sampai tak sempat sejuk anak dara aku mengecek utk dipotong makan.kesan potongan time panas2 tu...haru biru jadiknya...
post signature

14 comments:

  1. dalam menu saya ari ni pun ada tempe goreng kunyit.. dan daging masak 'ungkep'. haha menu orang jawa.

    ReplyDelete
  2. wuhaiii plg teruja tempe tu..
    sodappppppppppppppppppppppppp..even goreng totap sodappp

    ReplyDelete
  3. mambuatkan perutku lapar hihihi

    ReplyDelete
  4. kak nak sikit kuih tu..... linn mmg suka sgt2 kuih ijo tu...huhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  5. tahniah la buat akak yg bjaya mgurus rumah ngan baik....tu ler yg suami patut respek giler kat bini diorang, balik dari kerja, suami pancit tp mem macam ada cas lebih...bley sambung power wat keje2 rumah lg....huhu

    ReplyDelete
  6. ana,
    setahu saya kat johor klu masak sotong mmg sekali dgn ink dia kan. Tp setakat ni tak pernah lagi tengok family hubby masak camtu.. so, tak pernah makan, tatu rasa camne.. sedap ke?

    ReplyDelete
  7. >> Adol : Ish2 mana ada banyak makan...banyak masak je..hehe

    ReplyDelete
  8. >> TokNabe : Org jawa jugak ke ni? Wah sekampung la kita ek?

    ReplyDelete
  9. >> Munirah : Kalau dah tekak jawa tu tempe tak bleh tinggal...kan? hehe

    ReplyDelete
  10. >> Mama mya : ala siannya...jom makan...heeeee

    ReplyDelete
  11. >> Cik Linn : Kuih ijo tu mmg feberet anak2..tu pun 1st time buat, selalu main beli jek..padahal senang jer buatnya..huhu

    ReplyDelete
  12. >> Dhill : Sotong masak ink ni mmg sedap, ink dia yg buat lemak dan sedap...tak caya cubalah masak..

    ReplyDelete
  13. >> BroMie : 10Q sbb recognise susah payah tugas isteri dan ibu..bukan senang woooo...heeee

    ReplyDelete

Hati berkata-kata... tapi tak mampu bersuara tanpa jari-jemari...Terima kasih pada keluhuran hati dan keikhlasan jari-jemari.....sayang dari LadyAna

~ GUEST BOOK ANA ~

FEEL FREE TO SIGN MY GUEST BOOK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...