Tuesday, April 14, 2009

Senja di Senibong

Masa nak gi keje, hb ada sound nak ajak lepak makan nasik lemak kat SENIBONG petang nnt lepas balik kerje...,mmmm lama rasanya tak gi sini. Walaupun jaraknya bukanlah jauh sangat dari rumah aku, lebih kurang 10 minit drive je.

Apa speselnya SENIBONG ni? Bagi warga Johor dan juga Spore, yg dah regular berkunjung kesini, selalunya datang untuk menikmati senja berlabuh sambil menjamu selera dari pandangan tepi pantai. Dari Pantai Senibong, kita bleh nampak negara Jiran kita Spore tu...yang paling nyata sekali SEMBAWANG (kata HB) Tempat yg banyak kapal2 besar port kat situ. Tapi pantai kat sini tak sesuai utk bermandi manda ok, so jgn pulak plan dtg Senibong utk berkelah...no no no...Korang peratikan pics yang aku snap kat bawah tu, so nnt korang boleh paham apa yg aku dok bebel ni....ekekeke

Salah satu tempat makan yg terkenal kat sini ialah Nasi Lemak Berlauk.
Istimewanya gerai2 makanan disini, semuanya didirikan di atas air, so time makan tu bleh la dengar desiran ombak2 kecil yang berdesir ada time tak syoknya, bau air laut yg kureng menyenangkan....tapi walaupun...sebut lagi sekali, walaupunnn...makan tetap makan wooooo

Senja berlabuh
Kami di atas kedai Nasi Lemak Berlauk yang Pemes di SenibongNi la exterior "restoran Nasi Lemak berlauk" ..... sempoi jer, tp ramai org wooo...especially kaum cina
Korang jangan tanya apa fungsi sampan biru tu? Nnt bila aku pegi lagi, aku tanya kat tokey kedai tu

View dari tempat duduk yang sama, suma posisi yang berbeza - time ni senja dah berlabuh
HB cuba nak dapatkan snap terbaik tuk blog akuTuan punya blog ni.....silau kena pakai spek mata itam....heheheRileks kat atas Jeti batu ni, HB amik "sesedut" napas lepas makan
Takyah sorok2 tangan tu, dah tau dah habit HB aku ni


Jeti batu ni, baru dibina...sbb last aku datang sini, cuma jeti kayu jerk....so penduduk Kg Senibong ni dah amik inisiatif nak majukan tempat dia org ni. Mungkin jugak ianya hasil kutipan duit parking dan juga derma dari para2 peniaga disitu...tak pun wakil rakyat yg huluq bantuan...

Senibong dah banyak berubah...dulu takde collect duit parking pun, sekarang masuk kena bayar...2rgt jer, gi Plaza Angsana pun baru singgit je per entry......Aku rasa mcm tak patut pulak...mmmmm...

post signature

4 comments:

  1. salam ana..kalau tak silap kite kat situ ada org jual kupang kan..

    ReplyDelete
  2. kak ana
    zana pernah makan kat situ...tp bukan yg rest jual nasi lemak tu...yg betul2 kat depan dia tu...rest nakhoda ker apa.....sedaappp...nak2 makan sambil di jamu ngan pemandangan senja berlabuh tu kan...bestnyer...

    lain ler muka ko kak pakai tudung tu...he he he....aku suka ko pakai tudung ekin tu....

    rumah ko x jauh dari senibong tu yerk kak...takpe....nanti kot2 aku sesat ke senibong...leh ler calling ngan ko kan kak....he he

    ReplyDelete
  3. dgn view yg cahntek..mesti best bila mkn2 kat sana..

    lama dah tak jengah johor ni..since habis belajar dulu..

    ReplyDelete
  4. hai! sbnarnye awk ni x tau sgt pon psl snibong kan? kat ujung kampong tu sbnrnye ade tempat tmpat mandi yang best gile.lau x caye tanyelah ngan tokey n.lmak tu kat mane tanjung nong???

    ReplyDelete

Hati berkata-kata... tapi tak mampu bersuara tanpa jari-jemari...Terima kasih pada keluhuran hati dan keikhlasan jari-jemari.....sayang dari LadyAna

~ GUEST BOOK ANA ~

FEEL FREE TO SIGN MY GUEST BOOK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...