Wednesday, June 17, 2009

Salah Siapa???




Kau yg memulakan

Aku kau salahkan

Jangan dendam katamu

Seringkali laku mu membibit bara dihati

Bagai api dalam sekam

Salah siapa??



Biar ku pendam

Walau dendam beraja dihati

Namun takkan bisa memusnahkan

Teguh ikatan murni itu



Apa makna sayang

Jika hati disakiti

Jika hati dilukai

Bimbang hilang perasaan

Hanya tinggal hampas kenangan

Tika itu jangan aku kau salahkan

Salah Siapa??



Moga sisa-sisa hariku

mengubat segalanya

Aku Pasrah


i hate remembering, but i can't stand to forget

post signature

3 comments:

  1. apa kata hati?
    huhu.

    sukar nak melupakan every single thing yang telah berlaku kan.orang kata time measures it all.tapi benarkah?

    kadang2 dah bertahun lama pun.masih lagi sakit itu ada.

    well,He knows BEST.=)

    ReplyDelete
  2. what has happened ana? Lately baca ur entry macam ada something terjadi. Klu betul harap bersabar dgn dugaan ye..

    ReplyDelete
  3. Ada ketika kehidupan tidak seperti yang kita harapkan maka jangan menyalahkan siapa - siapa atas apa yang terjadi pada kita, jika kita mengandaikan segala hal adalah kesalahan orang lain maka kita akan cenderung untuk membela diri dan merasa diri tidak bersalah.

    Ketika kehidupan berjalan menjadi tidak menyenangkan maka jangan menyalahkan sesiapa, hanya memerlukan cara fikir yang betul supaya perkara yang menyakitkan boleh menyenangkan..hanya dengan berfikir benar tentang sesuatu akan membuat hal yang tadinya menyakitkan berubah.

    Jangan salahkan alam, tuhan atau siapapun terhadap apa yang telah terjadi pada kita, tanyakan pada diri sendiri apakah fikiran kita sudah benar? jika selama ini kita telah berfikir negatif maka hal negatif yang akan mendekati kita, jika ingin hidup menyenangkan, hidup yang bahagia maka buang ketakutan, buang kegusaran dan mulai menciptakan kehidupan yang menyenangkan sehingga akhirnya kita benar-benar hidup bahagia seperti yang kita inginkan.

    Hanya dengan mengubah fikiran maka hati lebih tenang dan hidup lebih bahagia.Insyaalah......

    ReplyDelete

Hati berkata-kata... tapi tak mampu bersuara tanpa jari-jemari...Terima kasih pada keluhuran hati dan keikhlasan jari-jemari.....sayang dari LadyAna

~ GUEST BOOK ANA ~

FEEL FREE TO SIGN MY GUEST BOOK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...