Thursday, June 4, 2009

Syoknya Shopping

Next Day, dalam pukul 11 pagi kami bertolak dari Mutiara Damansara ke KLCC. HB drive berpandukan pada signboard di jalanan yang teramat la 'mesra alam'. Alhamdulillah, walaupun tersasar sikit2 kami tetap berjaya menemukan kebanggaan negara kita Menara Kembar Petronas ni.

Kononnya, HB nak gi ke MidValley, tp memandangkan kami dah terlepas signboard dan tak tau camana nak cilok balik, then kitaorg gi KLCC jer...ok la tuh

Macam biasa KLCC mmg pack dgn org, walaupun hari tu hari Selasa. Mungkin disebabkan cuti sekolah agaknya. Pusing2 leher nengok kedai kiri, kanan, atas n bawah sampai naik pusing kepala aku dibuatnya. Kat tingkat bawah ada pameran Lego. Hasil2 bangunan miniature yang ni adalah dari Lego...sungguh menakjubkan hasil keje dorang ni.

Petronas Twin Tower made from Lego

Ni bangunan ape ek? Aku lupa la

Banyak lagi yang Lego buat cantik2..
ada Bangunan Taj Mahal...tk dpt nak snap...
sbb ramai org blocking

Tumpang lalu kat kedai LV
tumpang posing, nak masuk tak sampai hati aku
tapak kaki aku menangis2 merayu taknak masuk..hehe

Anak bujang ni mengecek dgn ayah nak beli sweater dgn hood
mahal oooi....beratus2 ringgit
carik2 dapat carik yg 50% dari harga $199
Springfield sweater with hood

Anak dara aku beli baju ELLE, PD & Co, SunGlass

Si bujang kenit tu dapat apa? Biasalah mainan kat ToysR'US
Transformer robot cum motorbike

Untuk aku, HB belikan ni...sukeeeeeeenya ati ni....sonokkk...yeeeehaaaa

Handbag Guess, beli kat iSETAN
Bukan senang nk cari handbag,
pusing2 kluar masuk kedai

Jade crystal....i love natural crystal

Jam tangan Swatch...keler match dgn handbeg tuuu
Jam Guess lama, bleh simpan..hehe

Tapi HB takde beli apa2 utk dirinya, nape ek? Duit dah abis banyak ke?
HB kata tak jumpa yg dia nak....mmmm
Tapi walaucamanapun, HB mmg lebihkan kami dr dirinya
terharu sungguh...sayangnya terlalu dalam buat kami

Dalam masa 2 jam 48 minit kami berada di KLCC, korang nk tau tak bape ringgit caj parking kreta? 8 ringgit siuuuuutttt....mahai tuhh...

The next destination is to Bangi Kopitiam

post signature

2 comments:

  1. ooo g klcc..
    jika saya kerja area klcc boleh kita jumpa kannn

    cantiknyaaaaaaa jam swatch tu!! saya suka design ituuuuu..hehehhe

    ReplyDelete
  2. Tahniah pada hb you...
    Itu lah tanda-tanda suami yang sayang pada keluarganya..mendahului isteri dan anak-anak daripada diri sendiri..

    ReplyDelete

Hati berkata-kata... tapi tak mampu bersuara tanpa jari-jemari...Terima kasih pada keluhuran hati dan keikhlasan jari-jemari.....sayang dari LadyAna

~ GUEST BOOK ANA ~

FEEL FREE TO SIGN MY GUEST BOOK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...