Wednesday, March 11, 2009

Kakak ke Makcik ni?




Nama adik ni Faezah, amik praktikal dalam bidang perhotelan kat tempat aku keje.
Umur dia baru 21 tahun. Apa yang aku nak kongsikan di sini ni ialah, umur mak dia sebaya dengan aku.
Dalam usia 38 tahun dia dah ada anak dara umur 21 tahun tuh!
Aku ingat aku yg paling awal kahwin, rupanya ada yg lagi awal..hehe

Dia panggil aku 'kak Ana' yg walaupun aku sebaya dgn umur maknya.
Aku ada suruh dia panggil aku makcik, tp dia gelak.."tak moh la kak"
Hehe, aku apa lagi lah, lagi la suka kan..ngeh ngeh...

Pakai baju itam tu my best buddy, Weena..kalau dia takde, aku lunch sorang

Lunch kat McDonald, super mc value lunch...super value for money
Shai, please don't ketuk/kutuk ana makan mcD k..huhu




21 comments:

  1. ish ish ish.....Kak Ana still bergetah2 tuh takan la nak panggil makcik hehe ;)

    ReplyDelete
  2. pergh..umur baru 38 dah ada anak dara 21 thn ???

    wahhhh kagum jap yong kak..

    ReplyDelete
  3. saya pun ingat sy je yg kawin muda..ada yg lg muda upernya.

    Kak ana muda dn ayu lg, tok leh panggil mak cik..tak cun laa!!!

    ReplyDelete
  4. aku dah siasat umur kau..memang kau muda lagi..agaknya sebab suka makan mc dee. tapi kau kena hati hati..orang islam satu dunia dah benci mc dee..sebab ia berproksikan yahudi.
    lagi satu..betul ke orang kata kau suka cungkil gigi dengan lidi sebelum mandi ? aku tengah siasat kebenaran fakta tu....

    ReplyDelete
  5. >> AyieHel : Meh la turun JB, bwk Ayie yg comel sekali tuh..hehe

    ReplyDelete
  6. >> Lynna : Ish Ish Ish..mana ada bergetah2...heeee...cuma makin kenyal dan liut jer..huhu...

    ReplyDelete
  7. >> Yong : Tu la Yong, ada potensi bakal jadi nenek dlm usia muda tuh...

    ReplyDelete
  8. >> Ain : Takde cun manapun kak ana ni ain, biasa2 jerk...Kak Ana pun dah nak melangkah ke alam 40an..huhu..dah ada anak dara pun...dah ada potensi terima menantu nih...

    ReplyDelete
  9. >> Secret Agent : Aku tak kisah org nak cakap ape psl boikot2 nih. Cuba ko tgk para pekerja mcd tu, sume dak2 melayu jer. Klu mcd lingkup ko bygkan berapa ramai dak2kita ilang job, dh la blajar tak pandai mana pun..
    Cungkil gigi sebelum mandi tk penah aku buat la, takut ilang sume gigi aku kena cungkil..tidaaaakkk

    ReplyDelete
  10. now anak aka umur berape ek he..23x (yg tua sekali)

    ReplyDelete
  11. >> Framestone : Nape tanya ni? Berhajat nk meminang ker? Ha..25x..
    Yg sulung perempuan dah 17 taon, the boys are 15 and 9...heee(uncountable)

    ReplyDelete
  12. wah muda belia mak dia kawin yer...

    hehehe oklah tu kak..makna nya dia nampak akak mudo..tu yg dia tak sanggup nak panggei makcik hhihihhh

    bila nak banjer linn lak nie?

    ReplyDelete
  13. Aah ler..ros ingat x ramai yg kahwin awal cam ros,rupa2nya ada jugak...tpi ros lewat cikit drp mk dia.heeeeeeeeee

    ReplyDelete
  14. >> CikLinn : Dah jodoh masing2,tk kiralah samada kawin awal ke kawin lewat...asal tak kawin langsung udahler..

    lin nak mintak blanjer jgk, hah senang je, pi kat McD tu, sebut nama akak 100 kali, sure dpt set free...ekekekeke..

    ReplyDelete
  15. >> Ros : Takpe kak ros, kawin awal, dpt anak awal, dpt menantu awal, dpt cucu awal...mmmm semua awal...

    ReplyDelete
  16. fuyyoo baru 38 anak dah 21..hebat wooo..

    haihh..untung org kahwin awal kan..hehehe

    ReplyDelete
  17. aah ler... jgn mati awal udah ler...ha ha ha

    ReplyDelete
  18. ana keje kat Mutiara ye.. nampak mcm McD kat Holiday Plaza je tu. Saya klu outstation ke jb sure stay kat sana.

    ReplyDelete
  19. >> Ros : Jodoh dan maut di tangan tuhan, begitu jugak ajal maut..kita kena redha..betul tak?

    ReplyDelete
  20. >> Dhill : A'ah, ana keje kerani kat hotel Mutiara tu. HP tu mmg tempat ana port for lunch.

    ReplyDelete

Hati berkata-kata... tapi tak mampu bersuara tanpa jari-jemari...Terima kasih pada keluhuran hati dan keikhlasan jari-jemari.....sayang dari LadyAna

~ GUEST BOOK ANA ~

FEEL FREE TO SIGN MY GUEST BOOK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...