Sunday, February 1, 2009

Nafsu oh Nafsu

Hari Ahad, adalah hari untuk masak sempurna buat family. nAPE aku cakap camni, sbb ari lain, kebykannya makan main beli jer..betul tak tipu..lebih2 lagi bila dah sibuk dgn buat tempahan..dan bila aku mengadu penat la..letih la..abg pun paham2 je..trus beli makanan untuk kitaorg..mmm...HB ku very understanding..so takde la masalah sangat kan.

Pagi ni, nak kata pagi pun takla, sbb time tu dah pukul 11pg..tetiba abg cakap nak makan ikan siakap. So aku trus suggest gi Tesco je la..kat sana murah sikit..tp yg sebenarnya takdela murah byk mana pun...kepala otak aku skrg ni, bila nyebut Tesco je mesti terus link kat BIG apple donuts tu....aku nak makan..dah terbayang2 feberet ku alien, dgn peanut tu..

Sampai Tesco, kita org pun belilah stok barang2 dapur...dan of course mestilah singgah kat kedai Epal Besar tu kan...a'ha..terus ke kaunter and bila staff dia approach kat aku...aku cakap..12 pcs please..hehehe...tak agak2 nak beli 12 terus...huhu..tk teringat yg Levi's ku dah semakin menyendat ni....Tapi keenakkannya, dan kenafsuanku tak dpt dibendung lagi. Takpe..takpe..minggu depan aku nak start puasa aka diet!!! Sampai umah, sebelum ku kerjakan si Siakap tu, terus ku lapah si donut, feberet ku..nyum nyum....lazat dan nikmatnya...lepas balun 3 biji..haa...baru la bleh buat keje...cooking time...
Haha..tp time serve meal ni aku tak amik nasi tau, cuma lauk pauk jer..kira kontra dgn donut ygaku dah balun tadi...emmm...boleh ke? ah lantak la...Santapan sempoi buat family, Tomyam Sayur, Siakap masam manis n telur dadarThe main dish :) Sweet n Sour Seabass



5 comments:

  1. wah kak..tukar karpet baru yek..chantek lah b'ground blog ni...

    ReplyDelete
  2. boleh mkn 3 ketul sekali hadap? wow, terrornya.. saya biasanya mkn seketul je.. itupun sikit2 or share with hubby.
    -nampaknya besok kena pegi apple besar jugak.. tak tahan dah tgk semua rumah dok tayang donut nih!
    -dhill-

    ReplyDelete
  3. > Yong : Eh sampai ati tau, mesti lama tk jengah blog akak ni...dah lama tau tukar tau..(merajuk la konon)..hehe

    ReplyDelete
  4. >Dhill : Tu la pasal, azam baru nak diet, awal2 tahun lagi dah fail ni..hampeh betul la..hehe

    ReplyDelete
  5. Sempoi2 pon sedap jugak kan!!!!

    ReplyDelete

Hati berkata-kata... tapi tak mampu bersuara tanpa jari-jemari...Terima kasih pada keluhuran hati dan keikhlasan jari-jemari.....sayang dari LadyAna

~ GUEST BOOK ANA ~

FEEL FREE TO SIGN MY GUEST BOOK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...