Tuesday, February 3, 2009

Rojak Anatahir

Hari ni nak entry pasal Rojak...apa yg korang paham pasal rojak ni? Pada pemahaman otak kasar 'ku, benda yg dari kumpulan yang berbeza di satukan dalam satu kumpulan..emm??? Whatever korang punya pemahaman, haku percaya kita cakap benda yang sama.

Apa relevannya topik aku hari ni? Relevan atau tidak, bolos saja dinding itewwwww... Sapa yang pedulik sama ada relevan ke tidaknya...whatever...Aku rasa emosi aku begitu genting je arini kan? tgklah bahasa yg ku gunakan ni...whatever..pada kengkawan/pembaca yg masih meneruskan utk membaca coretan ni, 'ku sebenarnya sesaja nak update aktiviti ku arini yg ala-ala rojak..




Pagi tadi g klinik, jumpa doktor, ye lah, takkan jumpa cikgu pulak yek...kalau kak Inahar kat JB ni mesti ku pi jumpa dia..huhu....Dapat ubat makan (antibiotik dan 2 jenis utk kulit) plus ubat krim. Dr kata aku terkena jangkitan kulit...dia kasi ubat utk 5 ari, katanya kalau tak baik dia nak inject aku..HAAAA!!!..

Balik kerja, abg saja nak manjakan aka gemukkan diriku yg dah semakin nak mengembangkan badan ni...Abang belikan Ice-Blended Coffee Bean (Belgium choc ke nama dia) dgn Auntie Anne's Pretzel (Flavour sour cream...shedappp). Kat JB ni aku rasa yg ku tahu, outlet "Makcik Anne" cuma ada kat Pelangi Plaza, City square n Jusco Bukit Indah...tempat2 lain ku tak pasti. Org2 Johor di luar sana, tolong bitau aku yek, kalau ada kat branch lain...hehe..bukan apa nak masuk kat directory ku..Abg bernafas sesedut dua sementara nunggu 'ku menikmati Pretzel N iceblended
Tgklah aku betapa asyiknya menyedut icedblende, kat pangku tu pretzel tgh menanti jugak...makan makan makan..




Hari Ahad ni ada org nak order apam mekar ni, so aku test power je la....kekadang bila dh lama tk buat, time tu la meragam tak jadi..bantat la, kecut la..nampak ok jer ni...alhamdulillah...LULUS!!
Resepi apam mekar



Tempahan dr ofismate abang, Choc Moist Cake with Fruit topping...(1st time buat order camni)
Perasan tak? Macam hodoh je rupenyerr.....

Inilah dunia Rojak ANATAHIR untuk hari ni..ha rojak ke tak rojak...ha lu pikir la sendri..



14 comments:

  1. wah bestnya klu dpt makan semua tu. Ana, share le recipe apam mekar tu.. teringin pulak nak buat nih!
    BTW, cake tu nampak cantik la.. tak de cacat kat mana pun!

    ReplyDelete
  2. ana oi...mana ada hodoh kek tu...sexy lagi menggiurkan je akak tgk! hehe..

    ReplyDelete
  3. ana,mekar sungguh apam tuu.nti bila rajin ros nk coba la(tpi x tau bila dtg rajin tu eeee)

    ReplyDelete
  4. comelnya apam tu kakk.. nak la cikiittt!! lapar nak makan kek plakk!!

    ReplyDelete
  5. > Dhill, resepi apam mekar ana dah attached kat situ, tp ignore koko kalau nak buat plain je k.

    Anyway, tq for your support comment on my cake tu

    ReplyDelete
  6. >Inahar : Kita yg tukang buat ni pun, nyaris2 nak menjijis airliur..hehehe..

    ReplyDelete
  7. >Ros2296 : Kak ros, mesti ada masa punya, buat la..buat 1/2 adun pun dapat byk tau...dlm 70 pc

    ReplyDelete
  8. >Jiya : eee...sebut btul2..kuih apam..ha tgk gerak bibir..jgn ko sebut apam saja..dgr dek org lain maknanya (otak ku dh kena esen kuning ni)..hahaha

    ReplyDelete
  9. kite suke makcik anne gak... nyam...nyamm..

    ReplyDelete
  10. ana,
    nanti i cuba weekend ni.. (klu rajin le..)

    ReplyDelete
  11. lor
    mana rojaknya?
    takde pun...
    hehe
    apa yang hodohnya kek tu?
    ok je tgk...terliur lak!
    grrrr

    ReplyDelete
  12. > reena ; makcik anne tu tk byk la kat Johor ni..tu yg bila dpt beli rasa nikmat gilerrr...

    ReplyDelete
  13. > Dhill : Memang nak kena rajin utk buat apam mekar ni..wish u luck

    ReplyDelete
  14. > PJ : Dik, yg rojak tu xtiviti kak tu ler..harubiru..PJ suka makan kek jugak ke?

    ReplyDelete

Hati berkata-kata... tapi tak mampu bersuara tanpa jari-jemari...Terima kasih pada keluhuran hati dan keikhlasan jari-jemari.....sayang dari LadyAna

~ GUEST BOOK ANA ~

FEEL FREE TO SIGN MY GUEST BOOK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...