Sunday, February 8, 2009

Tempahan Cuti Thaipusam

meriah sungguh apam mekar ku ini
dah macam bunga lak ku tengok apam ni


cupcake with strawberri fruit...ala-ala sopan je s'beri tu tertenggek kat atas kek ni


hasil tanganku ini nak letak kat meja pengantin..huhu..oh!! lihat la dunia..(perasan seh)
tolong sesapa nk muntah, sila kluar dr blog ni dulu..hehe
Benda2 kat atas ni ditempah oleh Pn Azreen dr Etiqa Insurans kat JB untuk majlis perkahwinan abang iparnya. Dia kata, apam tu nak buat makan2 sedara mara. Mula2 dia oder apam tu je, lepas tu dia msg nak oder benda makanan yg utk diletakkan dimeja pengantin..HAAAA? Mata aku terbeliak camnak keluar masa baca sms dia...isk isk isk..blum penah dlm idup ku, hasil tangan aku diletakkan dimeja pengantin woii...tp aku dengan sikit confidence bitau yg aku boleh buat cupcake la kan..then, dia pun setuju nak oder 20pc cupcakes, 10pc with strawberri fruit, lagi 10 yg biasa je.

So, hari sabtu lepas balik keje, n lepas makan, aku terus berebut-rebut-rebut (byk kali rebut ni..maklumla super gelojoh) prepare nak siapkan tempahan ni. Bukannya apa, apam mekar tu dalam 400 lebih kuantitinya..pada sesapa yg penah membuatnya, mesti dh maklum dengan kadar kelecehan dan kerumitannya....Dalam time2 buat tu, kepala otak ku dok risau, sempatke? siapke?..dan dalam pukul 12 mlm akhirnya, langsai jugak keje aku tu....phewww penat siutttt...
Dah siap terus tido, sebab pagi ahad si Azreen ni nak pikap.


7 comments:

  1. cantiknyer kak.. teringin sgt mar.. bolehla akak buatkan satu utk mar nnt... hik2..

    ReplyDelete
  2. tima kasih mar, tkde cantik sgt pun..biasa2 je tu..boleh je, kalau ada rezeki kita dpt jumpa sure akak buatkan..inshallah

    ReplyDelete
  3. akak duk jb kat mana kak oitt!! hehehe! rajin toi akak wat kek kuih tuk tempahan ni. best duk sebelah umah akak ni. leh curik seketol. hahahaha

    ReplyDelete
  4. Ana.. cantiknya apam mekar ana tu... mekar sungguh!!! Saya pun buat jugak after dpt inspirasi dr ur apam mekar tu.. tp tak cantik pun.. baru je post kat sini http://foodsmania.blogspot.com/2009/02/saturday-cooks-apam-mekar.html

    -dhill-

    ReplyDelete
  5. kak..sedapnya apam mekar tu...yong duk jauh..buleh ke nak tempah...

    ReplyDelete
  6. Apam mekar lagi...buat kecur jerk!!banyak tu, pos la kat cni cikit...

    ReplyDelete
  7. Sajak Diva mengenai APAM:

    hatiku berdegup melihat rekahanmu
    keputihanmu yang gebu
    warna warni yang menghias wajahmu
    oh apam....

    ReplyDelete

Hati berkata-kata... tapi tak mampu bersuara tanpa jari-jemari...Terima kasih pada keluhuran hati dan keikhlasan jari-jemari.....sayang dari LadyAna

~ GUEST BOOK ANA ~

FEEL FREE TO SIGN MY GUEST BOOK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...